Due to staff shortage, be aware of longer delivery times.
Official dealer Ball Mason Jars
Worldwide Delivery
Delivery between 3-5 working days
Discount for retail/wholesale

Zelf Kombucha maken doe je zo!

  • Geplaatst op
  • 0
Zelf Kombucha maken doe je zo!

Kombucha is dé nieuwe health trend, en ook nog eens super gemakkelijk zelf te maken! Dit heerlijke alternatief voor een zoete frisdrank is al jaren in opmars in de Verenigde Staten en Azië, maar doet nu ook eindelijk haar intrede in Europa. Het is een gefermenteerd drankje dat wordt gemaakt met drie basiselementen; thee, suiker en SCOBY (afkorting van Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) welke het fermentatieproces op gang brengt. Benieuwd hoe je zelf Kombucha kan maken? Wij leggen het je uit!Kombucha in 5 stappen

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg er dan ook voor dat je alle benodigde ingrediënten in huis hebt. Met het Masonjar / Kombucha pakket heb je vrijwel alle ingrediënten die je nodig hebt direct in huis! Dat scheelt een hoop zoektijd ;-)

Dit pakket is voorzien van:

✓ Crusio CEYLON Zwarte Thee
✓ 100 ML Crusio Kombucha Scoby
✓ Biologische rietsuiker
✓ Neteldoek
✓ 1 x Masonjar 64 oz
✓ 1 x Masonjar 4 oz

Het enige wat je verder nog nodig hebt voor het zelf maken van Kombucha is water (zo'n 700ML). Daarnaast heb je nog eindeloos veel mogelijkheden aan smaken met het toevoegen van o.a. fruitsap of kruiden. In het Kombucha pakket kan je daarom ook een heerlijk receptenboek vinden, zodat je jouw Kombucha helemaal naar smaak kunt maken!


Stap 1

Zelf Kombucha maken begint met het koken van 170ML water. Voeg hier vervolgens 20 gram zwarte thee aan toe en laat dit ongeveer 15 minuten trekken. Zeef vervolgens de theebladeren uit het mengsel om een gladde substantie over te houden.


Stap 2

Voeg 40 gram biologische rietsuiker toe aan het warme mengsel. Hierbij is het heel belangrijk dat je goed blijft roeren zodat de suiker helemaal oplost.


Stap 3

Laat het mengsel vervolgens afkoelen met de toevoeging van 500ML liter koud water. Hier kan je gewoon kraanwater of bronwater voor gebruiken.


Stap 4

Wanneer je thee koud is, is het tijd om de Crusio Kombucha SCOBY toe te voegen. In dit geval heb je 100ML nodig. Roer dit goed door de thee zodat het goed met elkaar mengt.


Stap 5

Zodra alles goed gemengd is, kan je de thee in een Mason Jar gieten. Leg vervolgens de SCOBY zwam voorzichtig op de vloeistof. Het maakt niet uit als deze een klein beetje naar beneden zakt. Span vervolgens de neteldoek over de Mason Jar en bindt deze af met een elastiekje. Zet de Jar vervolgens op een donkere plek in huis (bijvoorbeeld in een keukenkastje). Hier zal de Kombucha tussen de 7 en 14 dagen fermenteren.

EN KLAAR!Proeven, proeven, proeven

Hoewel het fermentatieproces na 7 dagen voltooid is, kan het zijn dat de Kombucha nog niet tot de gewenste smaak is gekomen. Smaakt de Kombucha bijvoorbeeld nog te zoet? Dan is het aan te raden om het nog even te laten staan zodat de Kombucha zwam de zoetstoffen nog verder kan opnemen.

Wanneer de Kombucha volledig op smaak en klaar voor gebruik is kan je de oude en nieuw ontwikkelde zwam uit de drank scheppen. Leg ze in een diep bord met een klein laagje van de vloeistof om ze in een goede conditie te houden.

Vervolgens is de drank ready to serve!Tips

1. Bewaar de kombucha in een Mason Jar of bijvoorbeeld een glazen fles. LET OP: bewaar de drank niet in een plastic fles! De afvalstoffen van het plastic kunnen namelijk in de drank worden opgenomen, en dat is natuurlijk niet echt gezond.

2. Leg de zwam niet op een metalen blad! Dit beschadigt de micro-organismen waarna ze dood kunnen gaan.

3. Drink niet teveel Kombucha in één keer. Je lichaam zal eerst moeten wennen aan de gisting en de bacteriën, waardoor winderigheid of een opgeblazen gevoel kan ontstaan.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Official dealer Ball Mason Jars
Worldwide Delivery
Delivery between 3-5 working days
Discount for retail/wholesale