Due to staff shortage, be aware of longer delivery times.
Official dealer Ball Mason Jars
Worldwide Delivery
Delivery between 3-5 working days
Discount for retail/wholesale

Zeven redenen om te kiezen voor glazen jars

Zeven redenen om te kiezen voor glazen jars

Voor ons is duurzaamheid een belangrijk begrip. Naast dat we al het verpakkingsmateriaal hergebruiken om pakketten in te verzenden, is het product zelf ook enorm duurzaam. Producten van Ball Mason Jars kennen ontelbaar veel voordelen en mogelijkheden. Twijfel je nog over de vorm waarin je je producten gaat serveren of bewaren? We zetten zeven voordelen waarom glas een meer verantwoorde keuze is dan plastic op een rijtje.


1. 100% recyclebaar zonder kwaliteitsverlies

In het kader van een zero waste lifestyle is het bewust kiezen voor milieuvriendelijke materialen een must. Glas is eindeloos recyclebaar zonder dat het zijn kwaliteit verliest. Dit maakt glas dus een milieuvriendelijk product.

 

2. Duurzaam voor milieu en portemonnee

Het materiaal is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De investering in Ball Mason Jar ligt wat hoger dan plastic bakjes, maar verdient zich snel terug. Ball Mason Jars gaan langer mee. Plastic vervormt snel en is vatbaarder voor schade dan glas. Daarnaast ziet plastic er naar verloop van tijd minder fris uit waardoor het sneller toe is aan vervanging.

 
3. Beter voor je gezondheid

Voedsel kun je beter opslaan in glazen jars. In plastic zitten hormoonbalans verstorende stoffen waaronder BPA (Bisphenol A). Wanneer je voedsel in een plastic bak opslaat, komt het hiermee in aanraking. Deze stoffen zijn niet goed voor de gezondheid.

 

4. Makkelijk schoon te maken

Hygiëne voorop, vooral in de keuken! Zowel glas als kunststof kan in de vaatwasser, maar plastic bakjes moeten altijd worden afgedroogd, terwijl vocht op glas vanzelf verdampt. Daarnaast lijkt er op kunststof altijd een vettig laagje te zitten wat maar niet tot lastig wil verdwijnen. Na verloop van tijd krijg je de geur er niet meer uit. Bij glas heb je hier geen last van.

 

5. Efficiëntie

In Ball Mason Jars kun je voedsel opdienen, opwarmen en invriezen. Dit maakt glas tot een veelzijdig materiaal waardoor je niet eindeloos veel verschillende bakjes nodig hebt. Wat kan ook alweer wel of niet in de magnetron?

 

6. Veilig opwarmen

Je kunt ingevroren voedsel uit glas, nadat het is ontdooid, veilig opwarmen in dezelfde jar in een oven of magnetron. Voedsel opwarmen nadat het ingevroren is geweest in een plastic bak, moet altijd worden overgeschept in een schaal van glas of aardewerk in verband met de BPA’s.

 

7. Decoratief

Ball Mason Jars scoort niet alleen hoog op het gebied van functie, maar doet het decoratief ook erg goed. Producten komen goed tot zijn recht in glas, het ziet er aantrekkelijk uit. Daarnaast kun zijn Mason Jars ook goed te gebruiken als vaasjes voor bloemen of als theelicht voor op tafel, zoals de Ball Quilted Crystal Jelly.


Inspiratie opdoen? Volg ons op Instagram of Pinterest. Stuur ons gerust een mail: [email protected] bij vragen, wij kunnen je voorzien van passend advies.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Official dealer Ball Mason Jars
Worldwide Delivery
Delivery between 3-5 working days
Discount for retail/wholesale